Știrile Zilei

Vrei ouă spectaculoase de Paște? Iată ingredientele 100% naturale care pot fi folosite pentru a obține diferite culori


Mai sunt mai puțin de zece zile până la Paște, iar conform tradiției, în joia din Săptămâna Mare, se vopsesc ouăle. Deși vopseaua din comerț este cea mai la îndemână opțiune, este bine de știut că poate fi înlocuită cu ingrediente 100% naturale, iar procedeul nu se complică.

Cel mai cunoscut aliment pentru prepararea unei vopsele naturale este ceapa roșie, însă, pentru un strop în plus de culoare pot fi folosite și alte ingrediente.

Cum se pregătesc ouăle de culoare roșie

Pentru a obține culaorea roșie, este nevoie de aproximativ o jumătate de kilogram de ceapă roșie. Se desfac foile și se pun în circa 300 ml de apă, care ulterior, se fierbe, potrivit Adevărul.

Când apa este colorată suficient de puternic, se adaugă trei linguri de oțet, apoi se introduc și ouăle. Ouăle să nu fie fierte înainte, ci se lăsa în apa colorată timp de 8-10 minute, în funcție de preferința de consum a fiecăruia.

Cum se obține culoarea portocalie

Pentru a obține ouă de culoarea portocalie, trebuie înlocuită ceapa roșie cu cea galbenă și repetat procesul explicat anterior. Apa poate fi lăsată să scadă mai mult, până se obține o culoare intensă, potrivit Acasă.

Cum se prepară culoarea galbenă

Galbenul poate fi obținut cu ajutorul unui amestec format din 120 ml de apă fierbinte, două linguri de oțet și trei linguri de turmeric.

Se fierb ouăle înainte, apoi se lasă în amestecul obținut, fără ca acesta să fie pe foc, pentru aproximativ 60 de minute. Durata se poate prelungi în funcție de intensitatea nuanței dorite.

Procesul de vopsire a ouălor verzi

Verdele se obține prin fierberea spanacului în apă clocotită, adăugând o lingură de sare și una de oțet.

Ouăle, fierte în prealabil, se introduc în amestestecul obținut timp de câteva ore.

Deși culorile obținute prin folosirea ingredientelor naturale nu sunt la fel de intense ca atunci când este folosită vopsea din comerț, avantajul este că nu sunt folosiți compuși chimic în prepararea mâncării.




Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button