Stiri TV

Vom face tot ceea ce ne stă în putinţa pentru a ţine steagul sus

Legendarul Mircea Dridea, preşedintele clubului de fotbal Petrolul Ploieşti, Claudiu Tudor, fotbalistul Gicu Grozav şi ministrul Economiei, Radu Oprea, au inaugurat, miercuri seara, la Muzeul Fotbalului din Capitală, o expoziţie temporară ”Petrolul Ploieşti, 100 de ani”, care include fotografii rare, trofee, diverse articole din arhiva clubului şi tricouri din colecţii personale.”Este o onoare pentru mine că sunt alături de dumneavoastră, o onoare pentru că sunt prezent aici, pentru că prin Bucureşti am mai trecut şi alta dată. Mă bucur că îl avem pe domnul ministru aici lângă mine. Mă bucur că vom avea ocazia, ceea ce n-am reuşit la Ploieşti, să avem un muzeu, să facem parte aici, să fim parte din acest muzeu şi să transmitem acasă bucuria de a ne revedea şi la Bucureşti, şi să vă invităm şi pe dumneavoastră la noi. În rest vă urez multă sănătate şi să fim alături de Petrolul în continuare”, a spus Mircea Dridea, care a petrecut 72 de ani la clubul Petrolul, din 1952 şi până azi.

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Campioană naţională de 4 ori, Petrolul Ploieşti este prima echipă din România care a participat în Cupa Oraşelor Târguri, prima care a evoluat în toate cele trei competiţii europene ale acelor vremuri, şi anume Cupa Campionilor, Cupa UEFA şi Cupa Oraşelor Târguri, prima care a reuşit calificarea în primăvara europeană a unei întreceri intercluburi şi, totodată, singura din România care a învins-o pe FC Liverpool, la acea vreme campioana campioanei mondiale din 1966, Anglia.

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Petrolul nu are însă un muzeu pe măsura prestigiului său, dar la demersul ministrului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, Muzeul Fotbalului găzduieşte o expoziţie dedicată clubului ploieştean în anul centenarului său.

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


”Astăzi, Petrolul este aici împreună cu toţi cei care reprezintă clubul şi cred că avem foarte multe lucruri de făcut împreună, dar n-am să vorbesc în numele altora, ştiu ce trebuie să facem. Am avut discuţii bune împreună. Am avut discuţii bune şi cu autorităţile locale, şi cu primarul, şi cu preşedintele Consiliului Judeţean. Îşi cer scuze pentru că nu sunt în seara asta împreună cu noi. E o perioadă mai complicată din punct de vedere politic, dar eu cred că avem ceva care trece. Mulţumesc tuturor celor care au expus în seara asta, care au acceptat ca să fie aici împreună şi să aducă exponatele din colecţiile personale”, a apus ministrul Radu Oprea, născut la Ploieşti şi fan al Petrolului.

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Preşedintele Claudiu Tudor a adus un omagiu tuturor celor care au contribuit la gloria clubului Petrolul: ”Ne încearcă o emoţie foarte mare şi este normală, pentru că eu ştiu, acest club a meritat acest loc în lumea bună a fotbalului. În primul rând, aş vrea să mulţumesc celor care mai sunt printre noi, pentru că la această sută de ani sunt multe persoane care au contribuit la istoria acestui grup şi nu numai din jucători, mă refer şi la mulţi suporteri care astăzi nu mai sunt între noi. Datorită lor avem onoarea şi plăcerea de a ne afla aici. Cu siguranţă trăim vremuri tulburi, dar acest club cu inimă mare, şi datorită suporterilor care astăzi sunt alături de noi, a reuşit ca în an centenar să ducă clubul, spun eu, într-o zonă bună. Am avut un eveniment impresionant, centenarul în anul acesta, şi pot spune că a fost cel mai reuşit eveniment al fotbalului românesc. Suntem mândri de acest lucru şi ne asigurăm suporterii că vom face tot ceea ce ne stă în putinţa pentru a ţine steagul sus. Nu este uşor, muncim zi de zi, dar în momentul în care vedem că lumea pleacă fericită de la stadion, suntem cei mai bucuroşi.”

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Printre exponatele expoziţiei ”Petrolul Ploieşti, 100 de ani” se regăsesc tricourile lui Mihai Mocanu (1966), cel care l-a marcat pe Pele la CM 1970, şi cel de campion al lui Mircea Dridea din ediţia de campionat 1957/1958.

Muzeul Fotbalului este primul muzeu din Europa de Est dedicat fotbalului, 100% privat, care oferă vizitatorilor o experienţă la cele mai înalte standarde: de la tricourile de colecţie ale lui Maradona, Ronaldo şi Hagi, exponate legate de Real Madrid şi Barcelona, până la repere din istoria celor mai faimoase cluburi româneşti, Steaua, Dinamo ori Universitatea Craiova. Certificat de Ministerul Culturii, primul muzeu din România al fotbalului, înseamnă 8 niveluri de interacţiune spectaculoasă într-o clădire de 1.500 mp din Centrul Vechi al Bucureştiului.




Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button