VIDEO PS Ambrozie a slujit în vechea Catedrală Episcopală ‘Adormirea Maicii Domnului’ din municipiul Giurgiu de Florii
Intrarea Domnului în Ierusalim a fost sărbătorită, duminică, prin rugăciune stăruitoare și în vechea Catedrală Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Giurgiu. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie.
În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit despre sensurile duhovnicești ale praznicului Floriilor: „Mântuitorul pleacă din Betania, un orășel mic situat la 6 km de Ierusalim, cu acest cortegiu, împreună cu Lazăr, cu Marta și Maria, și merg la o sărbătoare importantă. Intră la Ierusalim, mulțimile Îl aclamă și Îi spun: Osana întru cei de sus! Bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului!”
Și noi acel moment îl rostim în Sfânta Liturghie, când spunem: „Sfânt, Sfânt, Sfânt Domnul Savaot! Bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului Dumnezeul și Mântuitorul nostru. Numai că Mântuitorul nu intră însă în Ierusalim asemenea împăraților. Momentul acesta al Intrării Domnului în Ierusalim este unul foarte, foarte important, pentru că Mântuitorul intră ca să ne arate, pe de o parte, calea cea bună a smereniei, mergând pe mânzul asinei, al celei de sub jug. Calea cea bună – smerenia – ne-o arată nouă, și merge și Se jertfește pentru noi.”
La final, Preasfinția Sa a oficiat slujba de binecuvântare a stâlpărilor, rostind îndemnul de a rămâne în rugăciune și pregătire duhovnicească:
„Suntem cu toții în perioadă de pregătire pentru cea mai mare sărbătoare a creștinătății – Învierea Mântuitorului Iisus Hristos – și, în această perioadă, sărbătoarea Floriilor nu este altceva decât un popas de bucurie la sfârșitul Marelui Post și o pregătire pentru Săptămâna Dumnezeieștilor Pătimiri ale Mântuitorului nostru Iisus Hristos.”, a declarat, pentru Trinitas TV, părintele paroh Marian Ciocănel de la Catedrala Episcopală ”Adormirea Maicii Domnului” din Giurgiu.
Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Giurgiu a fost construită între anii 1847–1851 pe locul unei biserici mai vechi, din vremea stăpânirii otomane.