Stiri TV

Shein a obținut aprobarea FCA pentru listarea la Bursa din Londra


Retailer-ul global Shein a primit aprobarea Autorității de Conduită Financiară (FCA) din Marea Britanie pentru planul său de listare la Bursa din Londra, potrivit unor surse citate de Reuters, potrivit mediafax.

Aprobarea reprezintă un pas important pentru compania fondată în China, care a depus în iunie anul trecut documentele necesare pentru o ofertă publică inițială (IPO) confidențială.

Totuși, Shein mai are nevoie de aprobarea autorităților chineze, în special a Comisiei de Reglementare a Valorilor Mobiliare din China (CSRC), întrucât lanțul său de aprovizionare este strâns legat de producătorii din China. Deși compania și-a mutat sediul în Singapore în 2022, regulile CSRC se aplică pe principiul „substanța înaintea formei”, iar autoritățile chineze tratează Shein ca pe o firmă cu legături semnificative în China.

În prezent, Shein nu deține fabrici proprii, ci colaborează cu aproximativ 5.800 de producători contractuali, în special din China. Produsele sunt livrate în mare parte direct către consumatori prin transport aerian, în pachete individuale.

Planul inițial al companiei era să se listeze în prima jumătate a anului 2025. Totuși, această țintă ar putea fi amânată pentru semestrul doi, în contextul tensiunilor comerciale dintre SUA și China. În special, noile tarife de 145% impuse de fostul președinte Donald Trump, alături de eliminarea scutirii de taxe vamale pentru coletele sub 800 de dolari (regimul „de minimis”), pun presiune pe modelul de afaceri al Shein și pot duce la creșteri de prețuri în SUA – cea mai mare piață a companiei.

De asemenea, Shein ia în calcul reducerea evaluării sale pentru IPO la aproximativ 50 de miliarde de dolari, față de 66 de miliarde la ultima rundă de finanțare din 2023. Dimensiunea finală a ofertei și momentul exact al listării depind atât de aprobările oficiale, cât și de contextul pieței, afectat de volatilitate și de inflația în creștere.

Anterior, Shein renunțase la planurile de listare în SUA, în urma opoziției din Congresul american, legate de acuzații privind condițiile de muncă din lanțul de aprovizionare. Compania a declarat că are o politică de toleranță zero față de munca forțată și munca copiilor.




Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button