Știrile Zilei

Să vină alături de noi Forţa Dreptei, SENS, REPER şi DREPT


USR Braşov mizează, în noul Parlament, pe un senator şi doi deputaţi, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, liderul organizaţiei judeţene braşovene a formaţiunii politice, Irineu Darău, care a menţionat că, în urma scrutinului de duminică, aceasta „se situează în top trei organizaţii ale partidului”, alături de organizaţiile din Timiş şi Bucureşti. De asemenea, el a făcut un apel către electoratul unor partide de dreapta care nu au atins pragul electoral – Forţa Dreptei, SENS, REPER şi DREPT – să vină alături de USR.

„În politică, în general, trebuie făcut un bilanţ al performanţei, iar cei care au performanţă trebuie să fie mai mult la decizie, iar cei care au cele mai slabe rezultate să sufere nişte consecinţe. Şi la USR, precum în toate partidele, trebuie să existe o analiză după turul al doilea al prezidenţialelor, o analiză onestă, colegială şi (…) cel mai important lucru: să putem să contribuim la performanţa naţională. (…) Sunt convins că, dacă aceste filiale performante (Braşov, Timiş şi Bucureşti – n.r.) ar fi lăsate şi încurajate la conducerea partidului, am şti ce să facem (…) pentru a duce USR altundeva în 2028-2029”, a precizat senatorul USR Irineu Darău, relatează Agerpres.

Acesta a spus, totodată, că USR se uită cu îngrijorare la felul în care va arăta noul Parlament, deoarece, pe listele unor partide care vor avea mandate de senatori şi deputaţi, „se află oameni despre care nu ştim nimic”.

„E clar că ne uităm cu îngrijorare la felul în care va arăta noul Parlament. Electoratul, oamenii nu au greşit, însă rămâne de văzut cum vor fi reprezentaţi românii în general şi braşovenii în următorii patru ani. Pentru că pe acele liste, sub acele iniţiale de partid de la unii, sub acele conturi de Tik Tok de la alţii, apărute de pe o zi alta, se ascund uneori oameni despre care nu ştim nimic. Dacă nu am analizat înainte de alegeri listele unor partide, avem, acum, patru ani, să o facem vot cu vot, luare de cuvânt cu luare de cuvânt, acţiune cu acţiune. Îmi pare rău că AUR trimite în Parlament oameni care nu au nicio legătură cu judeţul Braşov şi vom vedea cine va mai trimite, dintre partidele acelea mici (care este posibil să aibă un mandat – n.r.), pentru că probabil nu va avea nici acesta nicio legătură cu judeţul Braşov, aşa cum alte partide mari trimit oameni care, din păcate, în mandatele anterioare nu au rezultate notabile”, a afirmat şeful USR-iştilor braşoveni.

Apel către alte partide

De asemenea, el a făcut un apel către electoratul unor partide de dreapta care nu au atins pragul electoral – Forţa Dreptei, SENS, REPER şi DREPT – să vină alături de USR.

„Vă aşteptăm alături de noi pe toate căile posibile, suntem deschişi ca partid să vă primim în rândurile noastre, suntem deschişi ca oameni politici să vă ascultăm, să stăm de vorbă cu voi şi cu oamenii politici pe care i-aţi votat. dacă adunăm scorurile acestor partide cu al nostru, partea reformistă a clasei politice se situează mai sus decât era în 2020. Restul e o chestiune de organizare, de a găsi punţi de colaborare. O treime din clasa politică este reformistă, chiar dacă unii nu au trecut pragul”, a mai afirmat Darău.

Conform acestuia, rezultatul alegerilor parlamentare a fost influenţat inclusiv de „procesul nedemocratic şi necontrolat de renumărare a voturilor” şi de „interdicţia dată BEJ-urilor de a face publice cifrele privind renumărarea voturilor”, deoarece aceste măsuri pot fi interpretate ca o încercare de a nu lăsa electoratul „să ştie că Elena Lasconi a ajuns în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale”.

„Ceea ce au făcut autorităţile în România privind alegerile prezidenţiale în acest an reprezintă un regres, pe de o parte lăsând intervenţie străină în alegeri, iar pe de alta semănând îndoială faţă de democraţie şi este posibil ca o parte din rezultatele la parlamentare să fie rezultatul acestora”, a menţionat liderul USR Braşov.

USR a câştigat, în judeţul Braşov, alegerile parlamentare de duminică, cu 18,33% din totalul voturilor valabil exprimate pentru Senat, respectiv 19,22% la Camera Deputaţilor, după centralizarea a 100% din voturi.

Mandatul de senator ar urma să-i revină lui Irineu Darău, iar cele două de deputat fostului primar al municipiului Braşov, Allen Coliban şi, respectiv, fostului consilier judeţean Ovidiu Paraschivescu.




Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button