Nutriționistul vedetelor, Mihaela Bilic, dezvăluie că mănâncă lactate expirate / De ce nu trebuie aruncat iaurtul expirat
Într-o postare mai veche, Bilic susținea că „iaurtul expirat nu mai trebuie aruncat”.
Ea făcea atunci trimitere la declarația lui Nick Cornwell, șeful departamentului tehnic alimentar la COOP, care susținea: „Iaurtul poate fi consumat în siguranță dacă este păstrat nedeschis în frigider, așa că am făcut trecerea de la „data limită de consum” la „recomandat a se consuma înainte de” pentru a ajuta la reducerea risipei de alimente. Aciditatea iaurtului asigură o conservare naturală și vrem să încurajăm cumpărătorii să-și folosească simțurile cu privire la calitatea iaurtului lor, chiar dacă acesta a depășit termenul maxim”.
„Testele arată că iaurtul este sigur pentru consum încă 3 săptămâni după data de expirare, principala modificare care apare ține de gust(va fi mai acrișor). Se obține și un efect probiotic accentuat, un iaurt fermentat conține mai multe colonii de lactobacili benefice pentru sănătate.”, scria Bilic.