Știrile Zilei

Nu mai putea să respire și avea dureri în piept. Cum a fost salvat bărbatul


Durerile puternice în piept, dificultățile de respirație, oboseala severă și persistentă sunt simptome care pot fi provocate de afecțiuni cardiovasculare grave, care necesită diagnostic corect și tratament în cel mai scurt timp posibil. Cu aceste probleme s-a confruntat și Gheorghe, în vârstă de 68 de ani.

Bărbatul fusese diagnosticat cu mai multe boli cardiovasculare severe, printre care boală mitrală degenerativă cu calcificarea inelului mitral, boală aortică degenerativă, boală arterială periferică manifestată prin claudicație intermitentă, hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă.

Din cauza vârstei înainte și a numeroaselor afecțiuni asociate, riscul unei intervenții pe cord deschis era foarte mare. Însă, în lipsa tratamentului necesar pentru bolile valvulare, starea bărbatului s-ar fi agravat și putea surveni inclusiv decesul.

Gheorghe a mers la consultație la mai mulți medici, care au refuzat să-l opereze, din cauza riscurilor foarte mari existente. În cele din urmă, bărbatul s-a programat la Prof. Dr. Victor Costache, medic primar chirurgie cardiovasculară, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Clinic SANADOR.

În urma consultației și după analizarea dosarului medical al pacientului, Prof. Dr. Victor Costache i-a spus lui Gheorghe că îl poate opera. Intervenția a fost realizată în scurt timp și a implicat implantarea transcateter a unei valve în inelul mitral calcificat și implantarea concomitentă a unei bioproteze aortice. În acest fel, au fost rezolvate două dintre cele mai grave afecțiuni ale pacientului – boala degenerativă mitrală și boala degenerativă aortică.

Tratamentul realizat de Prof. Dr. Victor Costache la Spitalul Clinic SANADOR a avut succes, iar pacientul s-a recuperat fără complicații. În prezent, Gheorghe se simte bine, urmează un program de recuperare medicală și revine periodic la control.

La Spitalul Clinic SANADOR, intervențiile de chirurgie cardiovasculară se desfășoară în primul bloc operator complet digitalizat din România. Ori de câte ori este posibil, tratamentul este efectuat prin tehnici minim invazive sau prin proceduri endovasculare ori hibride la Spitalul Clinic SANADOR, unde funcționează și Centrul de Excelență și de Training în Chirurgia Cardiovasculară Minim Invazivă, acreditat internațional.

Rezultatele terapeutice deosebite obținute sunt posibile datorită experienței echipei chirurgicale și dotărilor de ultimă generație din blocul operator dedicat procedurilor cardiovasculare și din Secția de Anestezie și Terapie Intensivă Cardiovasculară de categoria I, ambele complet digitalizate.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții beneficiază de o abordare multidisciplinară integrată, asigurată de Echipa Inimii, care include medici cu diferite specializări implicate în managementul bolilor cardiovasculare: cardiologie, cardiologie intervențională, chirurgie cardiovasculară, chirurgie vasculară, anestezie și terapie intensivă cardiovasculară, radiologie și imagistică medicală, medicină nucleară, medicină de urgență, medicină fizică și de reabilitare.




Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button