Stiri TV

‘Nu este exclus să fi pus evenimentele în legătură pentru a acoperi adevăratul motiv privind cetăţenia’


Preşedintele interimar al PNL, Cătălin Predoiu, a afirmat, joi, că nu este exclus ca Victor Ponta să fi pus decizia din 2014 privind inundaţiile în legătură cu obţinerea cetăţeniei sârbe pentru „a acoperi” adevăratul motiv pentru care a obţinut această cetăţenie.

„Declaraţiile lui Victor Ponta devoalează simultan mai multe caracteristici despre felul său de a gândi şi a acţiona: 1. este capabil să ia decizii ‘peste structurile româneşti’, în contradicţie cu ceea ce declară, respectiv faptul că ‘România este pe primul loc’; 2. este dispus să ascundă adevărul, dacă crede că poate obţine un avantaj de imagine sau de altă natură (cetăţenia unui stat străin); 3. este dispus să se laude public cu decizii de stat, dacă crede că poate obţine un avantaj personal (voturi); 4. este dispus să facă servicii unui stat străin, fără să ceară compensaţii pentru România (de exemplu costul daunelor produse pe teritoriul naţional), dar acceptând favoruri ale unui stat străin (cetăţenia)”, a scris Predoiu, pe Facebook.

Potrivit acestuia, „chiar dacă cele povestite nu ar fi adevărate, faptul că el poate face astfel de afirmaţii arată mentalitatea şi ce gândeşte cu adevărat”.

„Pe de altă parte, dat fiind că evenimentele s-au petrecut în 2014 şi cetăţenia străină a fost obţinută în 2018 (cf. Wikipedia), se pune întrebarea dacă există o legătură între acele evenimente şi obţinerea cetăţeniei străine. Scopul întregii povestiri a fost să explice de ce a obţinut cetăţenia străină şi nu este exclus ca Victor Ponta să fi pus cele două evenimente în legătură pentru a acoperi adevăratul motiv pentru care a obţinut cetăţenia străină”, a susţinut liderul PNL.

În opinia sa, în acest context, Victor Ponta ar trebui să explice care este de fapt motivul pentru care a obţinut o cetăţenie străină, care este adevăratul motiv pentru care a cerut-o şi pentru care a acceptat-o.

„Ce fel de siguranţă ar avea România şi românii cu un preşedinte ‘suveranist’ care pune România pe locul 2 sau care lasă neacoperite şi necompensate pagubele suferite pentru a proteja umanitar o altă ţară, fie şi prietenă? Până atunci, un gând de simpatie pentru vecinii de bloc ai domnului Ponta, aveţi grijă de voi peste noapte, cât vecinul e acasă!”, a transmis Cătălin Predoiu.Victor Ponta a declarat miercuri, într-un podcast, că a primit cetăţenia sârbă pentru că în 2014 a dat ordin „peste structurile româneşti să deschidă valea de la Porţile de Fier şi-n felul ăsta nu s-a inundat Belgradul”.
Joi, el a scris pe Facebook că în 2014 au avut loc cele mai mari inundaţii din ultimii 120 de ani din Europa, care au produs victime şi distrugeri uriaşe, iar România, ca un bun vecin, a ajutat ţările aflate în pericol.

Cum a izbucnit scandalul

Candidatul independent la alegerile prezidențiale, cu sloganul „România pe primul loc”, a spus miercuri, într-un podcast moderat de Robert Turcescu, că are cetățenia sârbă pentru că în 2014 i-a „ajutat cu o chestie extraordinară”. El susține că atunci a dat „ordin peste structurile românești să deschidă valea de la Porțile de Fier”, ca să nu se inunde Belgradul.

„Mi-au dat-o pentru că i-am ajutat cu o chestie extraordinară, pe care o să o scriu în cartea mea de memorii. În timpul inundațiilor, am dat eu ordin peste structurile românești să deschidă valea de la Porțile de Fier și-n felul ăsta nu s-a inundat Belgradul. S-a inundat doar o suburbie, dar dacă nu deschideam Porțile de Fier, se inunda Belgradul”, a spus Victor Ponta.

Întrebat de ce autoritățile din România nu voiau să deschidă valea de la Porțile de Fier, Victor Ponta a spus că „pentru că se inunda partea românească”.

„Și s-a inundat. Dar am vorbit cu ISU (n.red.: inspectoratele pentru situații de urgență), am mutat oamenii, am dat despăgubiri repede. N-ați aflat nimic voi, presa”, a detaliat Ponta.

Victor Ponta este convins că atunci a luat decizia corectă, de a salva Belgradul de la inundații. „Băi, e Belgradul! E Belgradul unde Iancu de Hunedoara l-a bătut pe Mahomed Cuceritorul! Cum să zic, da, mă, inundați Belgradul ca să salvăm cetatea lui Dinescu? Crama lui Dinescu… Lasă că s-a refăcut crama, e foarte bună. Cam așa fost”, a explicat candidatul la prezidențiale.

El a spus că după acel episod președintele sârb i-a acordat cetățenia, iar Parlamentul a aprobat decizia: „Mă gândeam că nu mai fac politică. Îmi place Belgradul și-mi place Serbia foarte tare”.




Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button