Știrile Zilei

explicația e mai neobișnuită decât ne-am aștepta


Legenda monstrului Nessie din Loch Ness este una dintre cele mai fascinante și persistente mituri ale lumii, circulând de zeci de ani și inspirând numeroase teorii și speculații. De-a lungul decadelor, au fost avansate multe ipoteze, de la specii neidentificate de animale, până la explicații mai științifice, dar niciuna nu a reușit să aducă dovezi concludente. Cu toate acestea, cercetările recente sugerează că misterul legendar al Loch Ness ar putea fi în sfârșit pe cale de a fi rezolvat, iar o explicație plauzibilă ar putea ieși la iveală în curând, aducând lumină asupra fenomenului care a captat imaginația lumii timp de secole.

De-a lungul decadelor, au circulat zvonuri despre o creatură ciudată care trăiește în apele lacului Loch Ness, însă s-au găsit puține dovezi care să susțină aceste afirmații. Acum însă se pare că în sfârșit misterul monstrului din adâncuri ar putea fi elucidat.

Cel care a lansat ultima teorie este Alan McKenna, fondatorul organizației Loch Ness Exploration (LNE). Acesta susține că, de fapt, monstrul legendar nu ar fi altceva decât un fenomen natural extrem de rar.

Valurile, responsabile de apariția lui Nessie din Loch Ness

McKenna susține că vinovate de apariție ar fi „valurile staționare”.

„Un val staționar apare atunci când două urme de barcă cu aceeași frecvență și amplitudine se deplasează în direcții opuse pe suprafața lacului. Când cele două urme de barcă se întâlnesc în cele din urmă și interferează una cu cealaltă, rezultatele pot genera un val staționar”, a transmis cercetătorul.

Procedura prin care apare „Nessie”, una dificilă de pus în practică

Astfel, acesta spune că vârfurile acestor valuri staționare, care se ridică deasupra apelor altfel calme, ar putea fi confundate cu „cocoașe” deasupra suprafeței.

Imagini surprinse de Alan McKenna arată fenomenul având loc acolo unde un râu se varsă în lac, pe țărmul sudic, la Fort Augustus. Totuși, capturarea unui val staționar cauzat de urme de bărci pe apă deschisă reprezintă o provocare mai mare.

„Valurile și urma de barcă trebuie să fie identice. Având toate acestea în vedere, acum sunt mult mai mulți factori de luat în considerare, cum ar fi barca în sine, dimensiunea acesteia, direcția de deplasare și viteza actuală. O barcă mică, cu un motor mai mic, va produce cu siguranță o urmă diferită față de o barcă mult mai mare. Este o procedură complexă, mai ales pe apă deschisă, dar este posibil să se întâmple”, a continuat McKenna, care speră acum să înregistreze fenomenul în inima adâncă a lacului.

Cei care trăiesc în zonă spun că îl văd pe Nessie în fiecare zi

„Fără a fi lipsit de respect, tind să urmez relatările făcute de localnici, iar motivul este că ei văd Loch Ness în fiecare zi. Îndrăznesc să spun că ei sunt mai bine informați decât turiștii.

Dacă nu ești familiarizat cu Loch Ness și cu comportamentul său natural, cred că mulți oameni pot fi păcăliți de apă și de anumite iluzii – este ușor să se întâmple!”, mai spune expertul, scrie retetesivedete.ro.

Nu este exclusă posibilitatea ca monstrul din Loch Ness să fie real

Când vine vorba de existența legendarului monstru, Alan rămâne deschis la posibilități.

„Dacă există animale necunoscute în Loch Ness, cu siguranță nu respectă regulile. Este habitatul perfect pentru un animal timid”, a conchis Alan McKenna, care a mai spus că șansele ca acest lucru să fie real sunt, totuși, extrem de mici.




Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button