‘Establishmentul îmbâcsit și muribund se agață de putere!’
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins, miercuri, contestaţia formulată de preşedintele AUR, George Simion, împotriva deciziei Curţii Constituţionale a României din 6 decembrie, de anulare a procesului electoral cu privire la alegerea preşedintelui României. Decizia este definitivă. Avocatul Gheorghe Piperea, europarlamentar AUR, susține că prin această decizie reluarea de la capăt a alegerilor prezidențiale reprezintă acum o certitudine. „Noi vom continua demersurile la UE, unde vom promova o rezoluție de condamnare a implicării CCR și a serviciilor secrete în procesul electoral”, transmite Piperea.
Gheorghe Piperea (AUR): „Contestația în anulare contra deciziei CCR nr.32/6 decembrie 2024 a fost respinsă pe motiv că ÎCCJ s-a considerat necompetentă a o judeca. Nu este o analiză pe fond a justeței sau a temeiniciei deciziei CCR, ci o chestiune de procedură. Nu este o soluție total neașteptată, dar este ceva ce pune punct încercărilor de a mai schimba ceva din răul făacut de samavolnica decizie a CCR. Reluarea de la capăt a alegerilor prezidențiale este acum o certitudine. Dincolo de această unică certitudine sunt doar umbre și ceață – nu se știe cînd se vor reorganiza alegeri, nu se știe cât va rezista Iohannis ca președinte fără mandat legitim, nu se știe ce competitori electorali vor mai rămâne în cursă (și în libertat) … Nu se știe dacă în România mai avem stat de drept, justiție și vot democratic …
Chiar dacă veste de la ÎCCJ (a refuzat să se declarare competentă) nu este deloc bună, consider că am reușit, totuși, fixarea unui principiu pentru istorie – statul de drept nu se consolidează, ci se năruie, dacă instituțiile care ar trebui să îl apere, îl torpilează. Demolarea are loc mai ales când torpilele sunt „notele informative” de la serviciile secrete.
Am demonstrat, de altfel, că establishmentul îmbâcsit și moribund se agață de putere chiar și cu prețul democrației și ale justiției. Este clar acum că „stabilitatea” (cum numesc ei legarea cu lanțurile de zidurile puterii) este, pentru elitele viclene și prostocrate ale României de azi este mai importantă decât democrația, justiția și statul de drept la un loc. Doar că elitele – vulpi sunt inexorabil înlocuite de elitele – lei. A demonstrat-o încă de acum 100 de ani Vilfredo Pareto.
Noi vom continua demersurile la UE, unde vom promova o rezoluție de condamnare a implicării CCR și a serviciilor secrete în procesul electoral. Precedentul este grav nu numai pentru România, este grav pentru orice țară membră a UE. Dacă precedentul romînesc va fi repetat, poporul nu va mai avea convingerea că votul său este important și nici că sistemul judiciar este de încredere și just, și atunci liantul oricărei societăți umane organizate ca stat suveran, mă refer la încredere, va dispărarea. În lipsa acesteia, populația se va scinda în societăți paralele și triburi, care nu vor mai avea nicio legătură cu sistemul politic actual.
În orice caz, mergem mai departe, cu toată convingerea că regimul actual este în mare suferință și că va fi înlocuit curând prin voința suverană a poporului. Nu putem permite ca lumea noastră să fie confiscată de niște moși care se cred a-morali și de niște birocrați obtuzi, care confundă schimbarea democratică și primenirea clasei politice cu instabilitatea, criza și xenofilia. Hai Liberare”, a explicat avocatul Piperea, pe Facebook.
Ce transmite partidul AUR
„Democrația din România a fost anulată prin decizia CCR cu privire la alegerile prezidențiale. Voturile a peste nouă milioane de români au fost pur și simplu aruncate la gunoi, pentru că, după 35 de ani, ar fi câștigat un candidat independent, suveran, ales de popor, nu de ambasade. Magistrații au avut ocazia astăzi să redea speranța românilor în procesul electoral, în alegeri libere și în democrație. Din păcate, sistemul judiciar este mult prea politizat. Înalta Curte de Casație și Justiție a refuzat astăzi să se declare competentă, dar noi am reușit să fixăm un principiu pentru istorie: statul de drept nu se consolidează, ci se năruie, dacă instituțiile care ar trebui să îl apere îl torpilează. Mai ales atunci când torpilele sunt ‘notele informative’ date de serviciile secrete”, conform unui comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, AUR va continua demersurile pentru alegeri libere.
„Europarlamentarii AUR vor promova în Parlamentul European o rezoluție de condamnare a implicării CCR și a serviciilor secrete în procesul electoral. Precedentul este grav nu numai pentru România, este grav pentru orice țară din Uniunea Europeană, deoarece poporul nu va mai avea convingerea că votul este important și nici că sistemul judiciar este de încredere. Mergem mai departe, cu toată convingerea că regimul actual este în mare suferință și că va fi înlocuit curând prin voința suverană a poporului”, se arată în finalul comunicatului.
Ce a decis ÎCCJ
”Admite excepţia necompetenţei generale a instanţelor judecătoreşti, invocată din oficiu. Respinge contestaţia în anulare formulată de contestatorul Simion George Nicolae împotriva Hotărârii nr. 32 din data de 06 decembrie 2024 pronunţate de Curtea Constituţională, privind anularea procesului electoral cu privire la alegerea Preşedintelui României din anul 2024, ca inadmisibilă. Definitivă”, a decis ÎCCJ.
Contestația depusă de Simion
George Simion a depus o contestaţie împotriva hotărârii CCR nr. 32 privind anularea întregului proces electoral al alegerilor prezidenţiale.
Potrivit AUR, în sesizarea depusă la ÎCCJ, preşedintele AUR, George Simion, arată că decizia luată de judecătorii CCR în data de 6 decembrie este un precedent extrem de periculos, întrucât încalcă articolul 2 din Constituţie, care prevede că „suveranitatea naţională aparţine poporului român şi se exercită prin reprezentanţii săi aleşi”, repetabilă ori de câte ori puterea se vrea stabilă la putere, deci ne-înlocuibilă prin alegeri, iar pe de altă parte, este o motivație foarte serioasă pentru ca poporul să își piardă încrederea în democrație, alegeri și statul de drept.
De asemenea, liderul AUR aminteşte că aceiaşi judecătorii CCR au decis, pe 2 decembrie, validarea turului I al alegerilor prezidenţiale.