Știrile Zilei

După 55 de ani, o misiune specială recuperează din adâncuri camera ce trebuia să conțină imagini clare ale monstrului din Loch Ness

După 55 de ani, o cameră subacvatică, folosită în anii ’70 de profesorul Roy Mackal pentru a surprinde imagini ale legendarei creaturi din Loch Ness, Nessie, a fost recuperată din adâncuri. Această cameră, parte a eforturilor de a dovedi existența monstrului, a fost scoasă la suprafață de la o adâncime de aproximativ 180 de metri, informează IFLScience.

Descoperirea a avut loc în timpul unei misiuni de testare a vehiculului subacvatic autonom „Boaty McBoatface”, care a reușit să găsească camera în timp ce se scufunda în lacul Loch Ness.

Camera a reușit să rămână protejată și să funcționeze corect timp de 55 de ani

Adrian Shine, expertul care a contribuit la instalarea camerei și la identificarea acesteia după recuperare, a descris camera ca fiind „un aparat foto Instamatic mecanic, cu un bliț integrat, care putea face patru fotografii atunci când o linie de momeală era trasă”.

În ciuda trecerii a decadelor și a condițiilor extreme, camera a reușit să rămână protejată și să funcționeze corect timp de 55 de ani, fiind într-o stare aproape intactă atunci când a fost scoasă la suprafață.

Adrian Shine spune că „este remarcabil faptul că, după atâția ani, camera a rămas uscată, chiar și la o adâncime de 180 de metri în Loch Ness”.

Deși fotografiile realizate de camera capcană nu au dezvăluit nicio imagine a monstrului Loch Ness, descoperirea a adus în prim-plan o piesă importantă din istoria căutărilor pentru Nessie.

Imaginile obținute din filmul camerei vor fi acum expuse la Loch Ness Centre din Drumnadrochit, Scoția, oferind o privire unică asupra unei perioade de căutări care a captivat atenția lumii întregi.

content-image

Un nou capitol în istoria cercetărilor din Loch Ness

În ciuda absenței unei imagini clare a monstrului Loch Ness, descoperirea întărește misterul legendarului „Nessie” și oferă un nou capitol în istoria cercetărilor din Loch Ness.

Sam Smith, inginer în cadrul National Oceanography Centre, a spus că „misiunea a fost o oportunitate de a testa tehnologia subacvatică, în timp ce explorăm locuri adânci ale oceanelor și mările lumii”.

Proiectele actuale, incluzând vehiculele autonome utilizate în aceste cercetări, ajută la înțelegerea ecosistemelor marine și impactul schimbărilor climatice asupra acestora.

Recuperarea camerei subacvatice și a filmului a fost, așadar, o reușită nu doar din punct de vedere istoric, dar și tehnologic, având în vedere tehnologiile avansate folosite pentru a explora misterele adâncurilor lacului Loch Ness.




Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button