depășește chiar și consumul de pâine
Un produs faimos în întreaga lume a atins vânzări record în România. Cum explică specialiștii acest fenomen și ce înseamnă pentru piața autohtonă.
Din cauza contextului economic, mulți români au fost nevoiți să își regândească și să își recalculeze bugetul alocat cumpărăturilor. Potrivit unor studii, se pare că din ce în ce mai multe persoane au început să consume un produs care, până acum, nu era așa popular.
Este vorba despre orez care, potrivit zf.ro, în anul 2024 a înregistrat vânzari record în România. În acest an, la noi în țară, vânzările de orez sunt estimate la 1 miliard de lei, ceea ce i-a suprins și pe specialiști.
Totuși, se pare că pentru acest fenomen există o explicație cât se poate de logică. Cu toții știm că românii nu sunt mari consumatori de orez, ceea ce înseamnă că nu ei au influențat masiv vânzările de orez.
Principalii responsabili de creșterea vânzărilor de orez sunt asiaticii. În ultimii ani, din ce în ce mai mulți cetățeni asiatici s-au mutat în România în căutarea unui trai mai bun. S-au adaptat mediului de viață, însă, nu au putut renunța complet la obiceiurile lor alimentare.
În România, consumul de orez este mai mare decât consumul de pâine
Surprinzător sau nu, orezul a reușit să ia fața altor produse pe care românii obișnuiau să le consume în cantități semnificative. În ultima vreme, românii au decis să nu mai consume pâine, acest aliment fiind într-un continuu declin de cinci ani.
Venirea asiaticilor în România a schimbat și modul de viață al românilor. De exemplu, în familiile unde un membru este român, iar altul thailandez, românii sunt cei care își schimbă preferințele culinare.
Spre deosebire de pâine, orezul are mai multe beneficii pentru organism. Preparat și consumat așa cum trebuie, orezul este o adevărată doză de sănătate.
Orezul este un aliment care se consumă încă din Antichitate. Ba chiar se spune că, pentru o lungă perioadă de timp, acesta a fost folosit ca remediu natural împotriva unor afecțiuni.
Orezul este bogat în carbohidrați, minerale și vitamine. Consumat regulat, acesta nu doar că oferă energie organismului, însă, este de mare ajutor și pentru funcțiile neoronale.