Ciucă apasă accelerația în cazul ‘Nordis’, după ce ar fi apărut dovezi în legătură cu Ciolacu
Președintele Senatului și candidatul PNL la alegerile prezidențiale, Nicolae Ciucă, a declarat că numărul persoanelor identificate ca fiind păgubite în scandalul Nordis a depășit 400. El a anunțat, de asemenea, că marți se va întâlni cu reprezentanții acestora. Mai mult, acesta își menține solicitarea ca Marcel Ciolacu să demisioneze, după ce după ce jurnaliștii de la G4Media au publicat un document conform căruia mai mulți lideri PSD au călătorit pe ruta Monaco-București cu un avion privat închiriat de către cei de la Nordis.
”Dacă la început discutam despre 80 de persoane fizice şi juridice, în momentul de faţă sunt peste 400 (n.r. păgubiți în cazul Nordis), motiv pentru care este important să avem această comisie, care nu este menită tocmai să îngroape subiectul, ci să asigure o platformă transparentă prin care oamenii să poată să aibă habar de ceea ce s-a întâmplat cu banii lor”, a anunţat, luni seară, Nicolae Ciucă.
Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a anunțat, luni, că se duce personal să înființeze comisia parlamentară de anchetă pentru cazul Nordis. El a reiterat din nou ideea că se va întâlni marţi cu reprezentanţi ai păgubiţilor: ”Nu tergiversăm absolut nimic. Mâine dimineaţă mă voi vedea cu reprezentanţii celor păgubiţi în cazul Nordis şi vom discuta mai aplicat asupra acestui subiect”, a adăugat Nicolae Ciucă.
Liderul PNL, Nicolae Ciucă, i-a cerut luni demisia lui Marcel Ciolacu, după ce jurnaliștii de la G4Media au publicat un document conform căruia mai mulți lideri PSD au călătorit pe ruta Monaco-București cu un avion privat închiriat de către cei de la Nordis. Întrebat dacă îşi menţine solicitarea privind emisia lui Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă a răspuns: ”Este vorba despre o singură chestiune: faptul că ne-a minţit şi nu a recunoscut de la început despre ce este vorba. Era mult mai corect faţă de fiecare dintre noi, şi aici nu vorbesc ca fiind competitor în alegerile prezidenţiale, ci ca cetăţean”.
Amintim că în acest caz, comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au solicitat grupului Nordis să pună la dispoziţie documentele necesare pentru a finaliza controalele, iar printre actele cerute se află lista de credite ipotecare, autorizaţii de construire, documentaţia cadastrală, procese verbale de recepţie la terminarea lucrărilor, documente din care să reiasă motivele pentru care s-a realizat prelungirea termenelor de livrare a unităţilor locative.