Meteo

Anul 2025 va începe cu temperaturi neobișnuite pentru această perioadă


Meteorologii au anunțat prognoza pentru ultimele zile din acest an și pentru prima săptămână a anului 2025. În această perioadă, în Capitală va ninge ușor, însă nu se va forma un strat semnificativ de zăpadă.

Săptămâna 30 decembrie – 6 ianuarie 2025

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordvestice, iar în rest se va situa în general în jurul celui normal pentru acest interval.

Ninsoare slabă în București

„Astăzi vor cădea primii fulgi de zăpadă în Capitală, dar ninsoarea va fi slabă, fără acumulări semnificative de zăpadă. În continuare, vor mai fi intensificări ale vântului în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, cu viteze de 40-50 km/h”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, pentru Antena3CNN.ro.

Temperaturile vor fi de aproximativ 5-6°C în sud-vestul și sud-estul țării, iar în regiunile centrale și nordice, maximele vor fi mai scăzute, atingând 2-3°C. Mâine dimineață, temperaturile vor fi negative, atingând -6 -7°C în zonele depresionare, iar pe litoral se vor înregistra minime în jurul valorii de 0°C. În București, maxima va fi de aproximativ 2-3°C, iar minima va ajunge între -2°C și 0°C.

Prognoza meteo pentru următoarea perioadă

Începând cu 27 decembrie, ANM a publicat prognoza pentru următoarele patru săptămâni. „Săptămâna viitoare, temperaturile vor crește ușor, iar probabilitatea de precipitații va fi redusă. În vestul, centrul și nordul țării, va predomina nebulozitatea joasă sau ceața, iar în rest cerul va fi variabil”, au precizat specialiștii ANM.

Vântul va fi slab și moderat, cu intensificări sporadice în sud-vestul țării și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi între 0 și 12 grade, iar minimele vor varia între -6 și 1 grad, cu valori mai scăzute în depresiuni, unde termometrul va indica până la -9…-8 grade.

Vremea între 6 și 13 ianuarie 2025

Temperaturile medii vor fi mai scăzute decât normalul perioadei în regiunile vestice, nord-vestice și montane, iar în rest vor fi apropiate de valorile obișnuite. Precipitațiile vor fi, în general, normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar este posibil un ușor excedent în sud-estul țării.




Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button