Brăţări inteligente pentru pacienţi, telemedicină şi portal medical la Spitalul din Târgu Bujor
Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a anunţat, marţi, că pacienţii Spitalului Orăşenesc Târgu Bujor vor beneficia, în urma derulării unui proiect PNRR de 1,4 milioane de lei, de servicii de medicină îmbunătăţite cu ajutorul tehnologiei, respectiv brăţări inteligente pentru urmărirea circuitului medical de la internare până la externare, telemedicină şi portal medical, potrivit Agerpres.
„Un portal informatic pentru programarea pacienţilor şi transmiterea rezultatelor de laborator la distanţă, brăţări inteligente pentru urmărirea circuitului medical de la internare până la externare, precum şi un portal de telemedicină pentru o legătură mai rapidă între medici şi pacienţi, se numără printre noile servicii medicale care vor fi oferite gălăţenilor la Spitalul Orăşenesc din Târgu Bujor. Toate acestea vor fi posibile graţie unor investiţii în valoare de peste 1,4 milioane de lei, fonduri atrase printr-un proiect cu finanţare prin PNRR. Introducerea noilor servicii medicale – de care vor beneficia nu doar locuitorii din Târgu Bujor, ci şi cei din comunele din apropiere – va cuprinde calculatoare performante şi mijloace de comunicaţii mai eficiente, precum şi programe informatice speciale, dedicate activităţii spitalelor”, a informat Costel Fotea, pe pagina sa de Facebook.
Portalul medical va permite programarea pacienţilor şi transmiterea rezultatelor de laborator, astfel că „nu vor mai necesita deplasarea fizică la spital a persoanelor în cauză, ceea ce va aduce un grad mai ridicat de eficienţă, dar şi de confort”.
„Fiecare persoană va primi la internare o brăţară inteligentă cu ajutorul căreia vor fi gestionate fişele şi istoricul medical al pacientului, inclusiv eventualele alergii sau boli cronice, tratamentele şi consultaţiile, se va asigura aplicarea corectă a medicaţiei şi administrarea datelor etc”, a precizat preşedintele CJ Galaţi.
De asemenea, pacienţii vor putea beneficia de consultaţii medicale prin apeluri video/audio, la recomandarea medicului. Această soluţie permite „un acces mai uşor şi mai rapid la specialişti, contribuind la stabilirea unui diagnostic corect, transmiterea datelor medicale şi la monitorizarea continuă a stării de sănătate a pacienţilor”.
„Tehnologia modernă va deveni un aliat de nădejde al medicilor şi pacienţilor de la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor. Totul pentru servicii medicale de calitate, rapide şi eficiente”, a mai afirmat Costel Fotea.