Nu este opţiune politică, ci apărarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale
Reprezentanţii Federaţiei ”Solidaritatea Sanitară” au anunţat că susţin la alegerile prezidenţiale candidatul USR, Elena Lasconi deoarece oferă garanţia respectării dialogului social. Ei au precizat că aceasta nu este o opţiune politică, ci apărarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale ale membrilor de sindicat şi angajaţilor din sănătate.
”Constatând că miza alegerii Preşedintelui României este, în actualul context, deosebit de relevantă pentru soarta dialogului social şi a drepturilor fundamentale ale angajaţilor, Federaţia «Solidaritatea Sanitară» din România (FSSR) susţine public alternativa coerentă cu menţinerea dialogului social şi păstrarea României pe traseul democratic, respectiv candidatul Elena Lasconi”, au anunţat, vineri, reprezentanţii Federaţiei ”Solidaritatea Sanitară”.
Ei au adăugat că potrivit deciziei Congresului al VIII-lea al FSSR, apărarea şi dezvoltarea dialogului social este o valoare esenţială a organizaţiei, făcând parte din obiectivele fundamentale de acţiune.
”De asemenea, Congresul a adoptat o Strategie ce are ca obiective apărarea drepturilor fundamentale ale membrilor de sindicat şi ale tuturor angajaţilor din sănătate. Dialogul social ca valoare fundamentală nu se regăseşte în rândul valorilor promovate de celălalt candidat, intrând chiar în contradicţie cu acestea. Garanţia esenţială pentru dialogul social o reprezintă statutul României de membră a Uniunii Europene şi respectarea valorilor specifice acesteia”, a precizat sursa citată.
Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” a mai precizat că menţinerea statutului României de membră a Uniunii Europene este importantă
Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” a mai precizat că menţinerea statutului României de membră a Uniunii Europene este importantă atât pentru creşterea bunăstării membrilor de sindicat cât şi pentru păstrarea unor drepturi fundamentale ale acestora.
”Legislaţia U.E., alături de convenţiile OIM şi de cele ale Consiliului Europei, constituie principalul izvor juridic pentru o serie întreagă de drepturi ale angajaţilor. FSSR este o organizaţie ce funcţionează pe baze democratice şi susţine mecanismele democraţiei ce includ dialogul social. În aceste condiţii este evident că în discuţie nu este o opţiune politică a Federaţiei «Solidaritatea Sanitară» din România, ci apărarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale ale membrilor de sindicat şi angajaţilor din sănătate prin susţinerea publică a singurului candidat care oferă garanţia respectării acestor drepturi”, au mai precizat reprezentanţii Federaţiei ”Solidaritatea Sanitară”.