Știrile Zilei

conține greieri caramelizați și ciocolată


Într-o cofetărie istorică din provincia Torino a fost lansat primul panettone din Italia preparat cu făină de greieri. Indiferent de preferințele personale, acest aliment a fost aprobat de EFSA, autoritatea europeană pentru siguranța alimentară, fiind considerat complet sigur pentru consum.

 

Când un ingredient nou este integrat într-un desert atât de iconic precum panettonele, devine clar că obiceiurile alimentare se schimbă. Făina de greieri, introdusă pe piața UE în ianuarie 2023, a ajuns acum să fie utilizată într-un produs al uneia dintre cele mai tradiționale cofetării din Piemonte.

Pentru a marca centenarul său, Antica Pasticceria Castino din Pinerolo, un orășel din apropierea orașului Torino, a lansat PanCricri, primul panettone din Italia care folosește făină de greieri.

 

Cum este preparat primul panettone din făină de greieri

Ideea și rețeta acestui produs inovator îi aparțin maestrului cofetar Davide Muro. Pinerolo, recunoscut drept un simbol al panettone-ului, este locul de naștere al faimoasei mărci Galup. Cu toate acestea, *PanCricri* a stârnit interes și controverse datorită utilizării făinii de greieri și a greierilor caramelizați, potrivit FanPage.

Rețeta include un amestec de făină clasică și făină de greieri, ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea-soarelui, caise confiate parțial și ciocolată îmbogățită cu greieri caramelizați. În plus, panettonele nu conține lapte sau unt, fiind potrivit pentru persoanele cu intoleranță la lactoză.

Făina de greieri, aliment al viitorului?

Făina de greieri este considerată un aliment sigur și a primit aprobarea EFSA. Această făină este produsă prin măcinarea larvelor de greieri crescuți în condiții reglementate și monitorizate constant. Este bogată în proteine, calciu, fier, vitamina B12 și fibre.

Deși nu are un gust complet neutru, prezența sa într-un preparat poate fi fie plăcută, fie imperceptibilă, în funcție de preferințele celui care îl consumă.

Conform Fundației Umberto Veronesi, făina de greieri este obținută prin procese de producție sigure, fiind un aliment care începe să câștige popularitate și în culturile în care consumul de insecte era până de curând neobișnuit. La fel ca tempeh-ul, tofu sau seitanul, greierii își fac loc pe mesele occidentale nu doar ca alternativă sustenabilă la carne, ci și ca sursă nutritivă valoroasă.

Această inovație culinară oferă o perspectivă diferită asupra preparatelor tradiționale și poate fi începutul unei noi tendințe alimentare.




Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button