Marcel Ciolacu, întrebat dacă există un complot cu Ilie Bolojan pentru a-l îndepărta pe Nicolae Ciucă
Candidatul PSD la prezidențiale Marcel Ciolacu a declarat joi, la Antena3 CNN, întrebat dacă există un complot cu Ilie Bolojan pentru a-l îndepărta pe liderul PNL, că este exclus. În schimb, liderul PSD l-a lăudat pe Ilie Bolojan, spunând despre acesta că este „un om cu expertiză” și „un om care de multe ori a spus ce tip de reforme își dorește”.
„Eu sunt un om normal, nu sunt un om sofisticat. Am avut de multe ori discuții cu Ilie Bolojan. N-am avut niciodată o discuție politică cu dl Bolojan. Credeți că toți peneliștii, toți primarii PNL sunt de acord cu acest tip de campanie electorală? Eu vă spun că nu, cum nici pesediștii și primarii PSD nu au fost de acord, la un moment dat, cu campaniile altor președinți de partid. Dar cu toții am tras speranța că trebuie să ne schimbăm în funcție de cum se schimbă societatea (…) Dl Bolojan este un om pe care îl respect, ca și român. Este un om cu expertiză. Este un om care de multe ori a spus ce tip de reforme își dorește. Este un om care a avut performanță administrativă. Nu este nici singurul din țară. (…) Trebuie să existe și normalitate. Este exclus să am eu o înțelegere cu dl Bolojan, iar eu nu numesc pe nimeni. Chiar dacă voi fi președintele Românie, eu nu numesc pe nimeni”, a spus Marcel Ciolacu.
Bolojan nu respinge continuarea parteneriatului guvernamental cu PSD: Nu faci totdeauna coaliție cu cine ți-e mai apropiat
Președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, a arătat în ce condiții ar fi de acord cu o continuare a guvernării de coaliție cu PSD, în următorii ani.
„PNL, dacă poate, e bine să fie în guvernare”, a spus Bolojan într-o conferință de presă, citat de ebihoreanul.ro. El a subliniat că ar fi bună continuarea relației cu PSD numai în cazul în care coaliția și-ar asuma reforme, căci altfel „nu văd nicio problemă ca PNL să stea în opoziție”.
„Nu faci coaliție totdeauna cu cine ți-e mai apropiat ideologic, cu cine ești mai compatibil, ci electoratul votează, în urma acestui vot iese o configurație, și în baza acestei configurații trebuie să se facă o majoritate, pentru că dacă nu se face o majoritate se întâmplă ce s-a întâmplat în Bulgaria în ultimii trei ani (n.r. – în acest interval în țara vecină au fost 7 rânduri de alegeri pentru că niciun partid nu a câștigat majoritatea), schimbări frecvente de guvern, instabilitate, ceea ce nu ajută dezvoltarea unei țări”, a afirmat Bolojan.