Știrile Zilei

ce se află aici, pe cel mai dens populat loc de pe Terra, este greu de imaginat

Insula Migingo, o stâncă rotunjită acoperită cu barăci metalice, iese din apele Lacului Victoria ca o țestoasă placată cu fier. Zona dens populată acoperă abia un sfert de hectar. Locuitorii săi sunt înghesuiți într-o amestecătură de case din fier ondulat, baruri, bordeluri și un port minuscul, scie The Guardian.

Migingo,  insulă care se află în apele Lacului Victoria din Africa, are jumătate din dimensiunea unui teren de fotbal și o populație de peste 500 de locuitori, ceea ce o face unul dintre cele mai dens populate locuri de pe Pământ.

Pe măsură ce așezările umane au început să se înmulțească pe insula stâncoasă, Kenya și Uganda au decis să creeze în 2016 un comitet comun pentru a stabili frontiera, bazându-se pe hărți care datează din anii 1920.

content-image

Cu toate acestea, comitetul nu a ajuns la niciun rezultat.Între timp, insula este gestionată în comun de ambele țări, dar tensiunile izbucnesc ocazional, unii pescari locali numind-o „cel mai mic război” din Africa.

„Nu au decis cine deține această insulă”, spune Eddison Ouma, pescar ugandez. „Este țara nimănui”.

Datorită exporturilor continue către Uniunea Europeană și a cererii în creștere pentru bibanul de Nil în Asia, unde vezica sa înotătoare, cunoscută și sub numele de mațe de pește, este considerată o delicatesă, peștele mare a devenit un export profitabil pentru cei de pe insulă.

 

Și totuși, de ce se înghesuie oamenii pe insula Migingo?

content-image

Insula Migingo nici măcar nu a existat până la începutul anilor 1990, când apele lacului Victoria au început să se retragă, dând naștere unui nou pământ.

Și mai interesant este faptul că primii pescari veniți aici au fost kenyeni, dar prezența lor a intrat în atenția autorităților din Uganda. Ca urmare, statul ugandez și-a trimis reprezentanții pentru a-i taxa pe pescari și pentru a le oferi protecție împotriva piraților. Pescarii s-au simțit intimidați de aceste taxe si s-au plâns autorităților kenyene.

Guvernul din Kenya a trimis aici niște „forțele de securitate” și era foarte aproape să izbucnească o confruntare armată între cele două țări. În cele din urmă, atât Kenya, cât și Uganda au decis să nu îi mai hărțuiască pe pescari.

Din cauza faptului că niciuna dintre țări nu a anexat oficial insula, locuitorii din Migingo se pot considera relativ autonomi. Costul acestei autonomii este reprezentat de banii pe care insula îi plătește simultan la bugetele Ugandei și Kenyei. Cu toate acestea, chiar și cu taxe destul de ridicate, localnicii au venituri mult mai mari decât cele ale concetățenilor de pe continent.

Locuitorii de pe insula Migingo fac bani buni din pescuit

content-image

Pescuitul este principala ocupație pe insulă deoarece zona este foarte bogată în pește. Aproape toți locuitorii de aici sunt pescari, câștigând de 3-4 ori mai mult decât locuitorii de pe continent.

Aici pescarii își vând capturile intermediarilor direct din bărci și sunt plătiți în numerar. Din cauza veniturilor destul de ridicate, mulți pescari cu experiență visează să se stabilească pe această insulă.

content-image

Chiar dacă pare greu de crezut, insula africană are o infrastructură destul de dezvoltată. Aici există 13 baruri, un salon de înfrumusețare, o farmacie, o biserică, chiar și un bordel. Potrivit fotografului și călătorului german Jesco Denzel, care a făcut un fotoreportaj despre insulă, mulți pescari își cheltuiesc toți banii pe distracții, iar cea mai frecventă cauză de deces de pe insulă este SIDA.




Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button