Stiri TV

5 milioane euro pentru aparate de tratare a cancerului la cel mai mare spital din sud-estul țării

Echipamente moderne pentru diagnosticarea și tratarea cancerului vor fi achiziționate pentru Spitalul Clinic de Urgență din Galați. Valoarea investiției este de circa 5 milioane de euro. Pe listă sunt echipamente unice în regiune, potrivit mediafax.

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a anunțat că a semnat contractul de finanțare pentru unul dintre cele mai importante proiecte medicale din județul Galați. Ca urmare vor fi achiziționate echipamente de ultimă generație pentru diagnosticarea și tratarea cancerului.

Valoarea investiției se ridică la aproximativ 5 milioane de euro, finanțarea fiind asigurată prin Programul Sănătate.

„Am semnat unul dintre cele mai importante contracte de finanțare din viața mea. Este despre sănătatea gălățenilor, despre speranță, despre lupta cu una dintre cele mai cumplite boli – cancerul. Doar investind, arătăm gălățenilor că sănătatea lor este cu adevărat o prioritate pentru noi. Pas cu pas, am reușit să creăm la Galați un centru puternic în domeniul oncologiei. Astăzi, am făcut încă un pas înainte. Am obținut de la Uniunea Europeană fonduri pentru a achiziționa un RMN de ultimă generație, un nou computer tomograf performant, roboți pentru prepararea medicamentelor oncologice și sisteme avansate de chirurgie. Totul pentru ca gălățenii să aibă condiții cât mai bune de tratament, să fie diagnosticați cât mai repede și mai bine, să aibă cele mai bune șanse de a lupta cu această boală. De aceea, am adus deja la Galați două acceleratoare, PET CT, scintigraf, un tomograf unic în România pentru diagnosticarea cancerului de piele și multe alte echipamente medicale moderne”, a declarat șeful CJ Galați, Costel Fotea.

Noile echipamente vor fi integrate în Secția de Oncologie Medicală, Laboratorul de Imagistică și Radiologie și Blocul Operator.

Potrivit reprezentanților CJ, proiectul include RMN de 3 Tesla (cel mai modern din regiune), un computer tomograf (CT) de 128 de slice-uri, un sistem digital de mamografie cu tomosinteză, un robot automatizat pentru prepararea sterilă a medicamentelor oncologice și sisteme avansate pentru chirurgie, imagistică și tratamente oncologice.




Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button